Berapa agak-agaknya jumlah harta Abdul Rahman ‘Auf sewaktu beliau meninggal?

Ada pelbagai pendapat dan kiraan yang diberikan. Hingga ada yang anggarkan ia cecah 600 billion ringgit.

Tapi tak kira berapa pun jumlahnya, apa yang pasti Abdul Rahman ‘Auf bermula kembali dari bawah untuk bina empayar bisnesnya.

Sewaktu berhijrah, beliau tinggalkan kesemua harta kekayaannya di Mekah.

125201218_175807444212777_4227476171710620710_nBeliau bina kembali bisnesnya hingga ke satu tahap rombongan dagang beliau dari Yemen bawa pulang ke Madinah 700 ekor unta yang sarat dengan pelbagai barang jualan.

Bumi Madinah bergegar kerana hentakan kaki unta-unta tersebut sehinggakan Sayyiditina Aisyah pun keluar tertanya-tanya apa penyebabnya gegaran tersebut.

Hegira-caravansBayangkan, jika muatan yang dibawa oleh sepuluh ekor unta muat dalam satu lori satu tan, maknanya sekarang ia sama dengan tujuh puluh buah lori satu tan. Atau sama panjang dengan ukuran dua padang bola.

Bagaimana Abdul Rahman ‘Auf membina semula bisnesnya hingga menjadi orang yang terkaya pada zamannya?

 

Ebook Ini Ada Jawapannya.

Ia Menceritakan Ciri-Ciri Diri Abdul Rahman ‘Auf & Faktor-Faktor Yang Membuatkan Beliau Berjaya Bangkit Semula Dalam Dunia Bisnes Apabila Berhijrah.

 

ara1

_______________________

Ia ditulis dalam format PDF dan sangat sesuai dibaca di smartphone.

iphone-x-in-hand-mockup

 

 

Harga 

RM21 sahaja

 

Cara Pembelian

Klik di SINI.

 

Mengenai Penulis

profile-photo

Penulis, Mazlan Mohamad berpengalaman menghasilkan buku berkaitan bisnes di bawah syarikat penerbitan Truewealth sebelum ini. Selain ebook ini, dia juga aktif menulis beberapa ebook bisnes lain.

Beliau mempunyai pengalaman kerjanya selama 20 tahun adalah di dalam bidang pengurusan syarikat, tadbir urus korporat dan pembangunan perniagaan.

buku-airasia

cover-magika

Kaver Manual SOPAA (2)

Kaver-elon-musk1-1

SJ6

kaver 3 pengasas1Marketing Apple

USP