Koleksi ebook bisnes  berbahasa Melayu dalam pelbagai topik. Ditulis dalam bahasa yang ringkas dan mudah agar dapat terus diaplikasikan di dalam pengurusan bisnes anda.

___

AA7MEMBINA BISNES GAYA AIRASIA

Hanya RM51 

Menggariskan strategi-strategi yang digunapakai oleh AirAsia dari hari pertama ia beroperasi sehingga kini sebagai panduan dan inspirasi kepada pembaca terutama kepada mereka yang bergelar usahawan.

Klik di sini untuk memilikinya.

 ___

kaver 3 pengasas1INSPIRASI 3 PENGASAS

Hanya RM11 

Selama ini kita hanya mengagumi pengasas Ramly Burger, Satay Kajang Haji Samuri dan Putu Bamboo World dari jauh. Ebook  INSPIRASI 3 PENGASAS ini akan ‘dekatkan’ kita dengan kisah perjalanan mereka membangunkan bisnes mereka.

Klik di sini untuk memilikinya.

 ___

Kaver-elon-musk1-1BILA ELON MUSK MENARI

Hanya RM21 

Bagaimana beliau dapat tubuhkan beberapa bisnes pada masa yang sama, uruskannya secara serentak tetapi masih tetap dapat kepercayaan para pelabur? Ada sesuatu yang orang bisnes boleh pelajari dari strategi bisnes Elon Musk ini. Dan ebook BILA ELON MUSK MENARI ada ceritakan sebahagian darinya.

Klik di sini untuk memilikinya.

 ___ SJ6BILA ELON MUSK MENARI

Hanya RM21 

Gaya mengurus beliau berlawanan dengan amalan pengurusan syarikat global yang lain. Kerana itu ada pakar-pakar pengurusan di u.s mengatakan beliau bukan contoh pemimpin yang baik.  Tetapi jika ia betul, mana mungkin Steve Jobs berjaya bangunkan Apple menjadi syarikat teknologi paling berjaya pada zamannya.  Pasti ada sesuatu yang orang bisnes boleh pelajari dari gaya kepimpinan beliau.

Klik di sini untuk memilikinya.

 ___ Marketing Apple5 STRATEGI PEMASARAN UTAMA APPLE

Hanya RM11 

Apa yang membuatkan aktiviti pemasaran Apple lain dari yang lain? Ebook ini mendedahkan 5 strategi ampuh pemasaran Apple yang menjadikannya antara yang terbaik untuk orang bisnes tiru dan aplikasikan dalam bisnes sendiri.

Klik di sini untuk memilikinya.

 ___

USP

STRATEGI USP BISNES

Hanya RM11 

Dalam satu pertandingan ‘pitching’ idea bisnes peringkat Asia beberapa tahun lalu, salah seorang jurinya, Tan Sri Tony Fernandes, akan bertanya kepada soalan kepada setiap peserta, ” Apa USP idea bisnes anda?” Yang tidak dapat menjawab, boleh dikatakan tidak berjaya. Penting sangat ke USP untuk bisnes ni?
Bagi orang bisnes yang masih tidak tahu apa itu USP dan apa kepentingangannya, ebook ini memang untuk anda.

Klik di sini untuk memilikinya.

 ___